Pasztetowa na ciepło

4.49 (156 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Zdobywca nagrody

  • 35 min

Codziennie gotuję dla 3 osób. Staram się przyrządzać niedrogie, ale smaczne potrawy. Pasztetowa z warzywami i pieczarkami jest idealna na śniadanie lub kolację.

  • 35 min

Składniki:

  • ● 3 duże cebule
    ● 3 duże pieczarki
    ● 4 łyżki kukurydzy z puszki
    ● duża czerwona papryka
    ● 2 ząbki czosnku
    ● duża pasztetowa
    ● mały przecier pomidorowy
    ● sól, pieprz
    ● przyprawa uniwersalna
    ● łyżeczka mielonej słodkiej papryki
    ● olej do smażenia
    ● sok z cytryny
Wystaw ocenę:

4.49 (156 ocen)

Zobacz również:

Pasztet

Pasztetowa na ciepło - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Cebule obieramy i kroimy
    w dużą kostkę. Pieczarki oczyszczamy i kroimy w plastry. Skrapiamy
    niewielką ilością soku
    z cytryny.
  • 2. Paprykę myjemy, osuszamy,
    kroimy wzdłuż na pół i usuwamy
    gniazdo nasienne. Miąższ kroimy
    w średnią kostkę. Czosnek
    obieramy i przeciskamy przez
    praskę lub miażdżymy.
  • Pasztetowa na ciepło 3. Cebulę dusimy na rozgrzanym
    oleju. Wsypujemy pieczarki
    i paprykę, dusimy, aż zmiękną.
    Dodajemy kukurydzę,
    pasztetową, przecier pomidorowy
    i czosnek. Doprawiamy
    solą, pieprzem, papryką i przyprawą uniwersalną.
    Dusimy, co jakiś czas mieszając,
    aż wszystkie składniki
    połączą się ze sobą. Podajemy
    na ciepło z bułką lub chlebem.

Porady

● Schłodzoną pasztetową można też użyć jako farsz do krokietów lub naleśników.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Pieczarki

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PP_10-2010

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować