PASZTET Z CUKINII

0 (0 ocen)

  • 20 min

Przy pierwszym zrobieniu wziąłem bułki z nim na wycieczkę, wszystko zostało zjedzone ... zanim wyszliśmy.

  • 20 min

Składniki:

  • 1 szklanka cukinii (startej na dużych oczkach)
    20 dag żółtego sera (też na dużych startego)
    3 cebule starte albo poseikane drobno (jak duże to 2)
    czosnek
    3 jaja (z białek ubić pianę i dodać na końcu)
    2 szklanki bułki tartej
    1/2 szklanki mleka
    1 łyżeczka posiekanej zielonej pietruszki
    ostra papryka
    przyprawa uniwersalna
    sól
    pieprz

Pasztet z cukinii - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • SKŁADNIKI PRZED ZMIESZANIEM 1. Wszytsko dobrze wymieszać. Przygotować brytwankę posypując odrobiną bułki tartej i ewentualnie kładąc sreberko na spodzie.
  • NA KANAPCE 2. Masę ułożyć w brytwance i piec w piekarniku około 1 godziny w 180 stopniach. Podane składniki są na małą brytwankę. Mając dużą nalezy odpowiednio je zwiększyć. Smacznego :)

Porady

Można dodać do masy 1/2 szklanki oleju.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy