Przy pierwszym zrobieniu wziąłem bułki z nim na wycieczkę, wszystko zostało zjedzone ... zanim wyszliśmy.
20 min
Składniki:
1 szklanka cukinii (startej na dużych oczkach)
20 dag żółtego sera (też na dużych startego)
3 cebule starte albo poseikane drobno (jak duże to 2)
czosnek
3 jaja (z białek ubić pianę i dodać na końcu)
2 szklanki bułki tartej
1/2 szklanki mleka
1 łyżeczka posiekanej zielonej pietruszki
ostra papryka
przyprawa uniwersalna
sól
pieprz
Pasztet z cukinii - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Wszytsko dobrze wymieszać. Przygotować brytwankę posypując odrobiną bułki tartej i ewentualnie kładąc sreberko na spodzie.
2.Masę ułożyć w brytwance i piec w piekarniku około 1 godziny w 180 stopniach. Podane składniki są na małą brytwankę. Mając dużą nalezy odpowiednio je zwiększyć. Smacznego :)
Komentarze