Nadziewane beziki z niespodzianką

0 (0 ocen)

  • 50 min

Jest to deser prosty i tani. Żaden mały łasuch się mu nie oprze.

  • 50 min

Składniki:

  • 2 białka, 100g cukru, 1 łyżka mąki ziemniaczanej, 1 łyżeczka octu winnego, 10 dużych truskawek, 200ml mleka, 1 op. śmietany do ubijania, 1 fix do ubijania śmietany

Nadziewane beziki z niespodzianką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Białka oddzielić od żółtek, dodać cukier i ubijać aż do uzyskania gęstej, jednolitej piany. Następnie dodać mąkę, ocet i dokładnie wymieszać.
    Na blache wyłożoną papierem nakładać płaskie kółka, reszte piany przelorzyć do rękawa dekoracyjnego i otoczyć te kółka 1 warstwą.
    Piec w temperaturze 110stopni przez 40min
  • Bezy z truskawkami 2. Daj truskawki do utworzonych koszyczków i udekoruj wcześniej śmietaną.

Komentarze

Podobne przepisy