Mini gołabki z żurawiną i szpinakiem

0 (0 ocen)

  • 20 min

Smaczna lekka wersja mini gołąbków z suszoną żurawiną i szpinakiem

  • 20 min

Składniki:

  • 2 woreczki ryżu
    2 laski kiełbasy
    2 szt cebula czerwona
    1 łyżeczka masła
    1 łyżeczka oliwa
    pieprz czarny mielony
    Sól morska
    5 łyżek żurawiny
    szpinak świeży 1 garść

Mini gołabki z żurawiną i szpinakiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ryż gotujemy według przepisu na opakowaniu. Po ugotowaniu odcedzamy , wyciągamy z woreczka i odstawiamy. Cebule czerwona kroimy drobno. Z kiełbasy najlepiej wędzonej ściągamy osłonkę i siekamy ją drobno. Na patelni rozpuszczamy masło , dodajemy oliwę i podsmażamy na nim cebulkę , dodajemy kiełbasę i wszystko razem smażymy. Szpinak siekamy i dajemy na patelnie
  • 2. Następnie dodajemy żurawinę , mieszamy. Dodajemy wcześniej ugotowany ryż. Mieszamy wszystko razem. Doprawiamy solą i pieprzem do smaku. Za pomocą łyżki formujemy jakby łezki , podajemy z rukolą .

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy