Meksykański fishburger

0 (0 ocen)

Czy jadają takie w Meksyku? Nie wiem ale zestawienie smaków tak właśnie mi się kojarzy:) Przepyszny, domowy fast food, polecam :)

Składniki:

  • duża ziołowa ciabatta
    2 filety z łososia (po ok. 130g)
    łyżka oleju

    marynata:

    sok z połowy cytryny
    łyżka pikantnej papryki
    łyżka słodkiej papryki

    dodatki:

    połowa avocado
    pół czerwonej papryki
    4 łyżki kukurydzy
    łyżka soku z cytryny

Meksykański fishburger - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Łososia nacieramy marynata i odstawiamy na 2 minuty.

    Na patelni rozgrzewamy olej i smażymy rybę z obu stron.

    Paprykę kroimy w kosteczkę i mieszamy ją z kukurydzą i sokiem z cytryny.

    Avocado kroimy w plasterki.

    Bułkę przekrawamy na 2 części oraz w poprzek i podsmażamy na grillowej patelni bez tłuszczu.

    Na dolnych częściach bułki układamy avocado.

    Na nim usmażonego łososia oraz warzywa.

    Smacznego:)

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy