Marynata warzywna

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Robię ją z rodzicami. Zimą zajada się nią cała rodzina.

Składniki:

  • ● 1 kg ogórków
    ● 2 cebule
    ● 3 marchewki
    ● czerwona papryka
    ● 4 łyżki oleju
    ● sól
    ● pieprz
    ● łyżeczka cukru
    ● 2 łyżki octu 10-proc.

Marynata warzywna - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ogórki i marchewkę kroimy
    w plasterki lub kostkę, cebulę
    – w piórka.
  • 2. Warzywa wkładamy do
    miski, posypujemy solą i pieprzem,
    dodajemy ocet, pokrojoną
    w paski paprykę, skrapiamy
    olejem i mieszamy.
    Odstawiamy na 4-5 godzin, aż
    warzywa puszczą sok. Wkładamy
    do słoików i pasteryzujemy
    20 minut.

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PPWS_02-2009

Komentarze

Podobne przepisy