Małe kanapeczki na ciepło

0 (0 ocen)

  • 5 min

Dziś proponuję coś ciepłego na szybkiego. Małe zapiekanki na chlebie pszennym z wędliną, pomidorem, posypane serem owczym z oliwką na czubku...

  • 5 min

Składniki:

  • 4 małe kromki pszennego pieczywa
    łyżka oliwy z oliwek
    4 plastry wędliny
    pomidor mały
    2 łyżki sera owczego startego
    4 oliwki duże
    dodatki: sałata lodowa kilka listków, plaster sera pleśniowego, plaster boczku wędzonego, papryczka czerwona
    oregano, tymianek, sól, pieprz

Małe kanapeczki na ciepło - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • małe chlebki 1. Na oliwie z oliwek podsmażać kanapeczki: ułożyć na każdej kolejno wędlinę, plaster pomidora, przyprawić, posypać serem, ułożyć oliwkę. Smażyć na średnim ogniu, pod koniec dodać odrobinę wody i przykryć (staną się pulchne, a ser się stopi). Podawać po dwie na sałacie, z dodatkami.

Komentarze

Podobne przepisy