Letnia jajecznica z fasolką szparagową

0 (0 ocen)

Pewnie powiecie,że dziwne połączenie jajecznica i fasolka szparagowa ale mnie takie połączenie bardzo smakuję:) polecam serdecznie:)

Składniki:

  • 100 g fasolki szparagowej
    1/4 cukinii
    1/8 czerwonej papryki
    3 jajka
    1 łyżka masła
    sól,pieprz
    świeżo mielone płatki chilii

Letnia jajecznica z fasolką szparagową - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Warzywa umyć i dobrze osuszyć. Paprykę i cukinie pokroić w drobną kostkę. Fasolce obciąć ogonki i pokroić na małe kawałeczki.
    Na patelni roztopić masło i wrzucić fasolkę. Zeszklić ją a następnie dodać około 3-4 łyżki wody i przykryć pokrywką i udusić do miękkości. Gdy to się stanie dodać cukinię i paprykę i smażyć razem jeszcze około 3 minuty. Wbić jajka i doprawić do smaku solą, pieprzem i świeżo mielonym chili i smażyć do ulubionego stopnia ścięcia jajek.
    Smacznego!

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy