Leczo

0 (0 ocen)

Pyszne i pożywne letnie danie !

Składniki:

  • 8-10 papryk
    2 kiełbasy (ja kupuję kiełbasę toruńską)
    6 pomidorów
    cebula
    przecier pomidorowy
    sól, pieprz
    przyprawa warzywna np. kucharek czy wegeta

Leczo - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Cebulę pokroić w drobną kostkę i zrumienić na tłuszczu. Paprykę pokroić na podłużne kawałki i dusić pod przykryciem około 10 minut wraz z cebulą.
  • 2. Następnie dodać pokrojoną w kostkę, podsmażoną kiełbasę. Składniki podlać mała ilością wody i gotować pod przykryciem.
  • 3. Pomidory sparzyć wrzątkiem, obrać ze skórki, pokroić w plastry i dodać do papryki. Wszystkie składniki gotować około 30 minut, dolewając wody. Pod koniec gotowania doprawić do smaku solą, pieprzem i kucharkiem lub wegetą oraz dodać pół słoiczka przeciera pomidorowego. Następnie zagotować i gotowe. Podawać z pieczywem.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy