Łazanki

0 (0 ocen)

Dobry pomysł na obiad

Składniki:

  • - główka kapusty
    - 100 g makaronu do łazanek
    - 30 - 40 dkg kiełbasy
    - 2 cebule
    - 2 liście laurowe
    - 4 kulki ziela angielskiego
    - skórki wieprzowe mogą być np.z boczku wędzonego
    Przyprawy
    - 1 łyżka papryki
    - 1,5 łyżki kostki rosołowej domowej lub warzywnej
    - 1 łyżka majeranku
    - 1/2 łyżeczki tymianku
    - 1/2 łyżeczki papryki ostrej
    - 1 łyżka papryki słodkiej
    - 2 łyżki przecieru pomidorowego
    - sól pieprz do smaku
    - pęczek natki pietruszki lub 2 łyżki mrożonej
    - olej do smażenia lub smalec

Łazanki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Pokroić kapustę nalać wody nie za dużo,dodać skórki wieprzowe,liście laurowe,angielskie ziele i gotować aż zmięknie kapusta i odparuje woda. Wrazie potrzeby wodę odlać.Wyjąć skórki z kapusty dodać przyprawy
  • 2. Ugotować makaron i odcedzić dodać do ugotowanej kapusty dodać pietruszkę
  • 3. Cebulę obrać pokroić w kostkę podsmażyć na tłuszczu dodać kiełbasę pokrojoną w kostkę dać kostki rosołowe,zmiażdżony czosnek podsmażyć. Włożyć wszystko do kapusty wymieszać doprawić do smaku

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy