Kurczak w sosie chińskim

0 (0 ocen)

  • 60 min

Bardzo proste i smaczne danie.

  • 60 min

Składniki:

  • 2 filety z kurczaka
    1 papryka czerwona
    50 dag pieczarek
    1 sos do potraw chińskich
    2 łyżki przyprawy do gyrosa
    olej

Kurczak w sosie chińskim - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Fileta oczyszczamy, kroimy w kostkę, posypujemy przyprawą do gyrosa i podsmażamy na oleju.
  • 2. Paprykę i pieczarki kroimy. Pieczarki podsmażamy do momentu odparowania wody.
  • 3. Do kurczaka dodajemy paprykę i pieczarki i razem wszystko dusimy. W tym czasie sos przygotowujemy wg przepisu i wlewamy do potrawy. Gotujemy wszystko razem jeszcze przez kilka minut.
  • 4. Podajemy z ryżem.
  • 5. Smacznego!

Komentarze

Podobne przepisy