Ryba jest smaczna i chrupiąca.Jeśli ktoś nie lubi kaszy kukurydzianej to może zastąpić ją mąką kukurydzianą . . .
Składniki:
350g miruny ze skórą (filet)
1 szklanka kaszy kukurydzianej
3 łyżki suszonej natki pietruszki
1 surowe jako kurze
sok z połowy cytryny
fish masala,pieprz i sól morska świeżo mielone wg.uznania
olej rzepakowy do smażenia
Kukurydziana miruna - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Umytego,osuszonego fileta kroimy na porcje (u mnie wyszło 6 )
2.Każdą porcję kropimy cytryną przyprawiamy i wyżej wymienionymi przyprawami z obu stron.
3.Kaszę kukurydzianą łączymy z natką i mieszamy.
4.Każdy kawałek ryby moczymy w rozmąconym jajku,pózniej w kaszy i smażymy na niewielkim ogniu z obu stron na złoty kolor.
Podajemy od razu po przygotowaniu z ulubionymi dodatkami . . .
Komentarze