Kukurydziana miruna

0 (0 ocen)

Ryba jest smaczna i chrupiąca.Jeśli ktoś nie lubi kaszy kukurydzianej to może zastąpić ją mąką kukurydzianą . . .

Składniki:

  • 350g miruny ze skórą (filet)
    1 szklanka kaszy kukurydzianej
    3 łyżki suszonej natki pietruszki
    1 surowe jako kurze
    sok z połowy cytryny
    fish masala,pieprz i sól morska świeżo mielone wg.uznania
    olej rzepakowy do smażenia

Kukurydziana miruna - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Umytego,osuszonego fileta kroimy na porcje (u mnie wyszło 6 )
  • 2. Każdą porcję kropimy cytryną przyprawiamy i wyżej wymienionymi przyprawami z obu stron.
  • 3. Kaszę kukurydzianą łączymy z natką i mieszamy.
  • etapy przygotowania 4. Każdy kawałek ryby moczymy w rozmąconym jajku,pózniej w kaszy i smażymy na niewielkim ogniu z obu stron na złoty kolor.
    Podajemy od razu po przygotowaniu z ulubionymi dodatkami . . .

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy