krem ziemniaczano-pieczarkowy z boczkowymi chipsami

0 (0 ocen)

  • 50 min

polecam

  • 50 min

Składniki:

  • 1 cebula
    2-3 ziemniaki
    1/2 kg pieczarek
    10 dag boczku
    Olej
    Sol, pieprz

Krem ziemniaczano-pieczarkowy z boczkowymi chipsami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Boczek pokroić w cieniutkie plasterki obsmazyć z obu stron na patelni.
    Pieczarki pokroić w plasterki. Cebule i ziemniaki obrac i pokroic w kosteczke, podsmażyć na oleju aż ziemniaki bedą miękkie, dodać pieczarki, podsmażyć, zalać bulionem lub wodą, tak aby przykryło wszystkie składniki. Gdy wszystkie składniki będą miękkie, zmiksowac. doprawic solą i pieprzem podawać z chipsami boczkowymi

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy