KREM PIECZARKOWY

0 (0 ocen)

  • 20 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Oto przepis na szybką zupę krem z pieczarek, którą wykonanie zajmuje nie więcej niż 30 minut.
Zupa jest przepyszna - aksamitna i mocno pieczarkowa

  • 20 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 1 duża cebula
    2-3 ziemniaki
    400 g pieczarek
    1 litr bulionu
    200 ml śmietanki 30%
    pęczek natki pietruszki
    sól, pieprz
    grzanki
    2 łyżki oliwy
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Zupy Zupa krem

Krem pieczarkowy - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Cebulę obieramy i kroimy w kostkę. Ziemniaki obieramy, myjemy i kroimy na mniejsze kawałki. Pieczarki obieramy, myjemy i kroimy w kostkę. W garnku rozgrzewamy oliwę i wrzucamy cebulę, pieczarki oraz ziemniaki. Podsmażamy około 5-7 min., a następnie zalewamy bulionem. Gotujemy do momentu, aż ziemniaki będą miękkie. Zestawiamy z ognia i blendujemy na gładki krem.
  • 2. Na końcu dodajemy śmietankę oraz przyprawiamy pieprzem i solą. Zagotowujemy. Podajemy z posiekaną natką pietruszki oraz grzankami.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Pieczarki

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować