Krem z kalafiora z nutą lawendy. - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Mięso płuczemy, kroimy na mniejsze części, przekładamy do garnka. Obieramy i kroimy włoszczyznę, wrzucamy do mięsa. Dodajemy pokrojone w kostkę ziemniaki, przyprawy i kostkę warzywną. Zalewamy wszystko wodą, zagotowujemy. Gotujemy około pół godziny. Po tym czasie do zupy dodajemy opłukane różyczki kalafiora i gotujemy kolejne pół godziny, aż warzywa będą miękkie. W miedzy czasie przygotowujemy grzanki. Kromki chleba tostowego zrumieniamy na patelni z masłem. Nacieramy czosnkiem kroimy w kostki.
Po ugotowaniu zupy odlewamy pół bulionu który mamy w garnku. Do reszty dodajemy suszona lawendę i miksujemy. Powstały krem ozdabiamy jogurtem naturalnym i suszona lawendą.
Komentarze