KOTLECIKI JAGNIĘCE MARYNOWANE W CEBULI

0 (0 ocen)

  • 1 godz. 20 min

Jagnięcina czyli mięso, które albo się lubi albo wręcz nie znosi.Mięso jagnięce zawiera dużą ilość białka i jest bogate w większość witamin z grupy B oraz cynk i żelazo. Zawiera spore ilości kwasu linolowego, który ma właściwości antyutleniające. Jest jednak trudno dostępne.

  • 1 godz. 20 min

Składniki:

  • -4 kotleciki jagnięce

    -2 rozgniecione ząbki czosnki

    -1 cebula

    -łyżka musztardy

    -sól

    -pieprz

    -łyżka oleju do smażenia

Kotleciki jagnięce marynowane w cebuli - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. 1.Cebule kroimy w piórka i lekko solimy aby puściła sok. Do miski wkładamy jagnięcinę, dodajemy cebule, czosnek i łyżkę musztardy-wszystko mieszamy. Zostawiamy na 1h w lodówce.
  • 2. 2.Na patelni rozgrzewany olej, smażymy kotleciki najpierw skórką do dołu, później z każdej strony około 1 minuty
  • 3. 3.Rozgrzewamy piekarnik do 180 stopni C i wkładamy patelnie z kotlecikami, jeżeli nie mamy patelni, w której można piec przekładamy jagnięcinę na blaszkę i pieczemy około 8 min-czas pieczenia zależy od grubości kotlecików.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy