Kolorowo na patyku

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Kucharzenie nieźle mi wychodzi. Z narzeczonym śmiejemy się, że do jego serca trafiłam przezżołądek – w lipcu mamy zamiar się pobrać.

Składniki:

  • ● kilka małych pieczarek
    ● czerwona papryka
    ● żółta papryka
    ● podwójny filet z kurczaka
    ● cebula
    ● przyprawa do grilla

Kolorowo na patyku - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mięso myjemy i osuszamy
    papierowym ręcznikiem. Kroimy
    w dużą kostkę.
  • 2. Papryki myjemy, osuszamy
    i przekrawamy na pół. Usuwamy
    gniazda nasienne, miąższ
    kroimy w dużą kostkę. Pieczarki
    oczyszczamy. Cebulę
    obieramy i kroimy w plasterki.
  • 3. Na patyki do szaszłyków
    nabijamy na przemian mięso,
    pieczarki, cebulę i papryki.
    Oprószamy przyprawą. Układamy
    na rozgrzanym grillu
    i pieczemy ok. 15 minut, aż
    mięso będzie miękkie.

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PPK_04-2011

Komentarze

Podobne przepisy