Kolorowe leczo

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Lubię czasem zaskoczyć rodzinę, gotując nowe danie.

Składniki:

  • ● 4 średnie marchewki
    ● garść fasolki szparagowej
    ● duża cebula
    ● 2 pomidory
    ● szczypiorek
    ● natka pietruszki
    ● 3 małe kiełbasy lub parówki
    ● sól
    ● pieprz
    ● olej do smażenia

Kolorowe leczo - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Warzywa i zieleninę myjemy
    i osuszamy. Cebulę i marchewki
    obieramy, z fasolki odcinamy końce. Cebulę kroimy
    w piórka, marchewkę
    i pomidory w kostkę, fasolkę
    w 1-cm kawałki, a zieleninę
    siekamy (kilka listków natki
    odkładamy).
  • 2. Cebulę szklimy na oleju,
    następnie dodajemy marchewkę
    i fasolkę. Dusimy do
    miękkości, w razie potrzeby
    podlewając wodą.
  • 3. Kiełbasę kroimy w kostkę
    i podsmażamy. Z pomidorami
    dodajemy do warzyw. Doprawiamy
    solą i pieprzem.
    Wsypujemy natkę pietruszki
    i szczypiorek. Mieszamy. Dekorujemy
    natką.

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PPWS_10-2011

Komentarze

Podobne przepisy