KOKOSANKI

0 (0 ocen)

  • 30 min

Smakują jak raffaello.

  • 30 min

Składniki:

  • pół kostki masła
    szklanka cukru
    2 cukry waniliowe
    400 gram wiórek kokosowych
    4 białka
    8 łyżeczek mąki kartoflanki

Kokosanki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Pół kostki masła roztopić,dodać szklankę cukru i 2 cukry waniliowe,wymieszać.Dodać 400 g wiórek kokosowych.
    4 białka ubić,dodać pół szklanki cukru.Dodać 8 czubatych łyżeczek mąki kartoflanej i wymieszać.Do masy z białek dodać masę kokosową,wymieszać. Kłaść łyżeczką na blachę. piec 15 min w 170 stopniach.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy