Karkówka pieczona

0 (0 ocen)

  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Zrobienie wędliny domowym sposobem jet proste. dodatkowym atutem jest fakt, iż wiemy czym się zajadamy.

  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • MIęSO:
    - karczek: 2 kilogramy
    MARYNATA:
    - olej: 3 łyżki
    - kostka rosołowa (1/2 kostki): 0.5 sztuki
    - majeranek: 1 łyżka
    - sól, pieprz do smaku: 1 szczypta

Karkówka pieczona - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Karczek myjemy, suszymy.
  • 2. Do miski wlewamy olej, dodajemy pokruszoną połowę kostki rosołowej, majeranek, sól pieprz.
  • 3. Marynatą nacieramy mięso i odstawiamy na całą noc - przykryte folią aluminiową.
  • 4. Tak przygotowane mięso wkładamy do nagrzanego do 150*C piekarnika i pieczmy od 1h do 1,5h.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy