JESIENNE PLACKI KAPUŚCIANO-ZIEMNIACZANE

0 (0 ocen)

Placki mają w sobie składniki które zaleca sie jeść jesienią . Polecam

Składniki:

  • SKŁADNIKI ;
    250 G kapusty kiszonej
    2 cebule
    350 g ziemniaków 2 cm czerwonej papryczki chilli
    2 ząbki czosnku
    3 łyżki mąki
    2 jajka
    vegeta do smaku
    śmietana do dekoracji
    szczypior do dekoracji
    oliwa

Jesienne placki kapuściano-ziemniaczane - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. WYKONANIE
    Kapustę obgotowujemy około 30 minut następnie ją odcedzamy z nadmiaru wody. Jak wystygnie kroimy ją na drobniejsze kawałki. Ziemniaki i cebulę obieramy , ziemniaki ścieram na drobnej tarce . Cebulę kroimy w drobną kostkę tak samo siekamy papryczkę , Czosnek przeciskamy przez praskę , Wbijamy jajka mieszamy i dokładamy mąkę i Vegetę do smaku . Olej rozgrzewamy na patelnie za pomocą łyżki kładziemy porcje placków smażymy na złoto z obu stron . Podajemy ze śmietaną i posypanym szczypiorkiem . Smacznego

Porady

placki smakują najbardziej jak są gorące

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy