Placki mają w sobie składniki które zaleca sie jeść jesienią . Polecam
Składniki:
SKŁADNIKI ;
250 G kapusty kiszonej
2 cebule
350 g ziemniaków 2 cm czerwonej papryczki chilli
2 ząbki czosnku
3 łyżki mąki
2 jajka
vegeta do smaku
śmietana do dekoracji
szczypior do dekoracji
oliwa
Jesienne placki kapuściano-ziemniaczane - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.WYKONANIE
Kapustę obgotowujemy około 30 minut następnie ją odcedzamy z nadmiaru wody. Jak wystygnie kroimy ją na drobniejsze kawałki. Ziemniaki i cebulę obieramy , ziemniaki ścieram na drobnej tarce . Cebulę kroimy w drobną kostkę tak samo siekamy papryczkę , Czosnek przeciskamy przez praskę , Wbijamy jajka mieszamy i dokładamy mąkę i Vegetę do smaku . Olej rozgrzewamy na patelnie za pomocą łyżki kładziemy porcje placków smażymy na złoto z obu stron . Podajemy ze śmietaną i posypanym szczypiorkiem . Smacznego
Komentarze