JAJKA PO SZKOCKU "Pycha"

0 (0 ocen)

  • 10 min

(można podawać z ryżem lub ziemniakami)

  • 10 min

Składniki:

  • 1 cebula
    70 dag mięsa mielonego
    1 łyżka musztardy
    2 łyżki mąki pszennej
    1/2 szklanki bułki tartej
    1 szklanka siekanych orzechów
    olej do smażenia
    sól, pieprz


    (ilość jajek zależy od ilości planowanych do zrobienia JAJEK)

Jajka po szkocku "pycha" - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Jajka ugotuj na twardo i obierz ze skorupki. Cebulę pokroić i usmażyć na oleju. Jajka pokroić w kostkę. Mięso mielone wyrobić z jajkiem i przyprawami. Na talerz wybić surowe jajko, z mięsa formować okrągłe kule w środek włożyć gotowane jajko i obtaczać w mące, a następnie panierować w jajku i bułce z orzechami. Smażyć na oleju.

Komentarze

Podobne przepisy