Jajka faszerowane

0 (0 ocen)

  • 15 min

Zawsze goszczą na naszym wielkanocnym stole.

  • 15 min

Składniki:

  • 4 jajka na twardo,
    100g szynki,
    2 łyżki gęstej śmietany,
    1,5 łyżki startego sera żółtego,
    1 kiszony ogórek,
    posiekany koperek,
    sól,
    pieprz

Jajka faszerowane - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Jajka ugotować, wystudzić i obrać. Przeciąć je wzdłuż. Wyjąć żółtka.
  • 2. Żółtka, szynkę i śmietanę zmiksować. Wyłożyć na białka. Posypać startym serem.
  • 3. Ogórka pokroić w drobne plastry. Do farszu na każdej połówce jajka włożyć 2-3 plasterki. Udekorować koperkiem.

Porady

Starty ser można dodać do farszu, wymieszać i wyłożyć na białko.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy