„jaja i kurczak w galarecie na kolorowo” - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Wykonanie
Zalewamy żelatynę wodą i odstawiamy do ostygnięcia. Żelatynę na 2 litry wody zalewam 1,5 l wody. Żelatynę można doprawić do smaku, ja dodaję wyżej wymienione przyprawy. Następnie wcześniej ugotowane jajka obieramy ze skorupek, mięsko również wcześniej ugotowane oddzielamy od kości. Brokuła I marchewki gotujemy i kładziemy gdzie niegdzie na wierzch przed zalaniem. Paprykę , ogórki i marchewke kroimy w kostkę, ser scieramy na tarce. Jajka mogą być w całości lub przekrojone na pół. Ze wszystkich składników układamy własną kompozycję, zalewamy ostudzoną żelatyną. Na wierzch posypujemy koperkiem i wstawiamy do lodówki aż żelatyna stężeje i gotowe. SMACZNEGO!!
Porady
Wspaniałe zdrowe danie na kolacje z różności z lodowki. SMACZNEGO
Komentarze