Jaja z łososiem w galarecie

4.49 (161 ocen)

  • 60 min

Idealna przystawka na święta czy imprezę.

  • 60 min

Składniki:

  • 4 jajka
    8 plasterków wędzonego łososia
    4 łyżki majonezu
    szklanka wywaru z warzyw
    2 łyżeczki żelatyny
    pół cytryny
    pól pomidora
    kilka kaparów
    natka pietruszki
Wystaw ocenę:

4.49 (161 ocen)

Zobacz również:

Jajko Przystawki

Jaja z łososiem w galarecie - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Jajka gotujemy na twardo, studzimy, obieramy i kroimy na połówki.
    Na każde jajko nakładamy po pół łyżeczki majonezu i owijamy plastrem łososia. Układami na półmisku, dekorujemy kaparami, pomidorami, plasterkami cytryny. Wywar z warzyw doprawiamy do smaku wlewamy do rondelka i zagotowujemy. Dodajemy żelatynę namoczoną w małej ilości wody i mieszamy do rozpuszczenia. Studzimy a jak galareta zacznie gęstnieć, polać nią jajka i wstawić do lodówki.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Jajka Łosoś

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Święta Impreza

Podobne przepisy

To może cię zainteresować