Jaja przepiórcze w galarecie - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Z jaj kurzych robimy wydmuszki, jeden otwór powiększamy na tyle, aby dało się włożyć do środka jajko przepiórki.
Bulion podgrzewamy, mieszamy z żelatyną, odstawiamy do przestygnięcia.
Do wydmuszki wlewmy odrobinę bulionu, wkładamy jajeczko przpiórki, przytrzymując je wykałaczkami, aby stało w odpowiedniej pozycji i odstawiamy na chwilę do lodówki, aż galareta nieco zastygnie.
2.Następnie do wydmuszki wsypujemy część groszku konserwowego i zalewamy odrobiną bulionu, ponownie odstawiamy na chwilę do lodówki, po czym wsypujemy kawałki marchwii i resztę bulionu.
Odstawiamy do całkowitego zastygnięcia, po czym obieramy ostrożnie ze skorupek.
Podajemy z kiełkami rzodkiewki i plastrami cytryny...
Komentarze