Gulasz z warzywami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Mięso umyć oczyścić z błon i tłuszczu, pokroić w kostkę, posolić i przyprawić pieprzem.
2.Cebulę pokroić w piórka i podsmażyć na oleju, dodać mięso i całość smażyć na złoty (brązowy) kolor. Mięso podlać wodą w ilości , aby przykryło mięso), dusić pod przykryciem około 45 minut, po tym czasie dodać do mięsa warzywa pokrojone w paski lub drobną kostkę, pieczarki w paski cały czas uzupełniając braki wody, aby mięso nam się nie przypaliło. Całość dusimy do momentu, aż mięso i warzywa będą miękkie. Sos przyprawiamy na końcu solą, pieprzem, i gałką muszkatołową, ostrą papryką.
3.Mąkę rozpuszczamy w 6 łyżkach wody i wlewamy do gotującego się sosu zagęszczając go w ten sposób.
Komentarze