Gulasz wołowy z piwem

0 (0 ocen)

Idealny na obiad

Składniki:

  • Składniki :

    400-500g mięsa wołowego na gulasz,
    150 ml jasnego piwa,
    1 cebula,
    2 ząbki czosnku,
    2 liście laurowe,
    ziele angielskie (4kuleczki),
    2 szklanki bulionu,
    1 łyżka mąki,
    sól,
    pieprz,
    olej do smażenia.



Gulasz wołowy z piwem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Przygotowanie :

    Mięso opłucz, osusz ręcznikiem papierowym. Pokrój na kawałki i oprósz mąką. Smaż na rozgrzanym oleju. Mięso ściągnij z patelni i przełóż na talerz. Cebulę pokrój w kostkę, czosnek rozgnieć w prasce i na tym samym tłuszczu smaż co mięso. Ponownie wrzuć mięso na patelnię, wlej bulion, dodaj liście laurowe, ziele angielskie i piwo. Duś pod przykryciem przez 1,5-2 godzin co jakiś czas mieszając.Dopraw do smaku.

Komentarze

Podobne przepisy