gulasz wieprzowy

0 (0 ocen)

z dodatkiem musztardy i ogórka kiszonego

Składniki:

  • 600 g szynki
    2 cebule
    1 ogórek kiszony
    sól, pieprz, ziele angielskie, liść laurowy, musztarda, wegeta, magi, majeranek
    olej do smażenia

Gulasz wieprzowy - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mięso pokroić w kostkę, podsmażyć, dodać pokrojoną w kostkę cebulę smażyć jeszcze przez chwilę. Podlać wodą, dodać przyprawy ( liść laurowy, ziele angielskie, sól i wegetę) , pokrojony w plasterki ogórek i łyżeczkę musztardy. Dusić aż mięso będzie miękkie (około 40 minut). Zagęścić zawiesiną, dodać jeszcze łyżeczkę musztardy, pieprz, magi i majeranek. Podawać z ziemniakami lub kaszą.

Komentarze

Podobne przepisy