Gulasz wieprzowy - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Mięso kroimy w kostkę i obtaczamy w mące. Smażymy na rumiano. W garnku rozpuszczamy smalec i wsypujemy 3op. papryki słodkiej i smażymy aż będziewydobywał się intensywny zapach i kolor. Do usmażonej papryki wkładamy obsmażone mięso. Na tej samej patelni co smażyło się mięso smażymy pokrojoną cebulę z czosnkiem i przekładamy do garnka z mięsem. Dolewamy wino i wodę z kostką pieczeniową. Przyprawiamy wg uznania. Gotujemy na małym ogniu pod przykryciem aż sos zgęstnieje a mięso będzie miękkie.
Porady
Zamiast mięsa gulaszowego czasami używam łopatki lub szynki.
Zamiast jednego opakowania papryki słodkiej możemy użyć sproszkowanej papryki wędzonej
Zamiast pieprzu cytrynowego można użyć zwykłego
Komentarze