Francuskie Bananki

0 (0 ocen)

deser, kolacja, a może śniadanie? - po prostu idealny przysmak dla słodyczoholików :)

Składniki:

  • - blat gotowego ciasta francuskiego
    - 4 banany
    - 8 kostek czekolady gorzkiej
    - odrobina cynamonu
    - opcjonalnie orzechy włoskie lub wiórka kokosowe

Francuskie bananki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Siekamy na drobno orzechy włoskie i czekoladę
  • 2. Blat gotowego ciasta francuskiego kroimy na 4 części. Na środek każdej z nich kładziemy banana bez skórki, obsypujemy go czekoladą, cynamonem, wiórkami lub orzechami włoskimi. Zalepiamy brzegi ciasta, układamy banany na blaszce (zlepioną stroną do dołu) i w poprzek środek każdego kawałka robimy delikatne nacięcia.
  • 3. Pieczemy banany w 200 stopniach przez około 20 minut. Najlepiej smakują na ciepło.

Porady

fajnie komponowałyby się z lodami waniliowymi :)

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy