Filet orzechowo migdałowy

0 (0 ocen)

  • Łatwy

filecik z kurczaka w cieście.........

  • Łatwy

Składniki:

  • - filet z kurczaka: 4 sztuki
    - jajka: 2 sztuki
    - mąka: 3 łyżki
    - orzechy ziemne (zmiksowane): 2 łyżki
    - płatki migdałowe (zmiksowane): 2 łyżki
    - sól morska: 3 szczypty
    - pieprz kolorowy: 2 szczypty
    - mleko (150-200 ml): 150 mililitrów
    - olej do smażenia: 100 mililitrów
    - mąka do obtaczania: 4 łyżki

Filet orzechowo migdałowy - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Filety umyć, osuszyć, posolić i popieprzyć.
    Jajka, zmiksowane orzechy i migdały, mąkę i mleko dokładnie wymieszać na jednolite ciasto o konsystencji troszkę gęściejszej od ciasta naleśnikowego.
    Posolić i popieprzyć do smaku.
    Każdy filet obtoczyć w mące, następnie zanurzyć w cieście i smażyć na oleju po około 4-5 minut z każdej strony.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy