Faszerowane daktyle w polewie czekoladowej

0 (0 ocen)

  • Dla 2 osób
  • Łatwy

pyszne i pięknie wyglądają

  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Składniki:


  • - daktyle bez pestek: 200 gramów
    - migdały obrane ze skórki: 100 gramów
    - czekolada: 0.5 opakowania
    - kolorowe posypki: 0.25 opakowania

Faszerowane daktyle w polewie czekoladowej - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1.
    1. W miejsce pestki w daktylu umieszczam migdała.
    2. Do garnka wlewam 4 łyżki wody i umieszczam w mim czekoladę i rozpuszczam ją.
    3. W garnku z czekoladą zanurzam przygotowane daktyle z migdałami i wyjmuje je na talerz.
    4. Posypuje kolorowymi i czarnymi posypkami.

Komentarze

Podobne przepisy