FASZEROWANA PIERŚ INDYCZA

0 (0 ocen)

  • 1 godz. 10 min

KRUCHUTKI,AROMATYCZNY SPECJAŁ

  • 1 godz. 10 min

Składniki:

  • 700 g fileta z indyka
    1 łyżka musztardy
    2ząbki czosnku
    10 dag żółtego sera
    1 czerwona papryka
    pieprz
    1 szkl bułki tartej
    2 jajka
    ziarenka smaku
    olej

Faszerowana pierś indycza - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • faszerowana pierś indycza 1. Mięso rozkroić tak, aby powstał duży płat, lekko rozbić. Posmarować odrobinę musztardą, oprószyć Ziarenkami Smaku i pieprzem. Czosnek oczyścić, posiekać, rozłożyć na mięsie,paprykę pokrojoną oraz kawałki sera i zwinąć w roladę. Opanierować w jajki i bułce tartej.Smażyć w głębokim tłuszczu na wolnym ogniu,poczym wstawić do nagrzanego do 200 st.C piekarnika i piec 20-30 minut.

Komentarze

Podobne przepisy