Drożdżowe racuchy z cynamonem i jabłkami

0 (0 ocen)

Dobre placki o pięknym aromacie,nie tylko na przekąskę

Składniki:

  • • 300 ml mleka
    • 3 jajka
    • 2 łyżki miodu
    • 1 łyżka cukru brązowego
    • 2 szklanki mąki
    zaczyn
    • 25 g drożdży
    • 1 łyżka cukru
    • 1/4 szklanki mleka
    • 1 łyżka mąki
    dodatkowo
    • 2 jabłka
    • 1 łyżeczka cynamonu
    • cukier puder
    • olej rzepakowy

Drożdżowe racuchy z cynamonem i jabłkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mleko wlać do miski dodać jajka, mąkę,cynamon i starte na grubej tarce jabłka wymieszać wszystko razem mikserem ma być gęsta masa w razie potrzeby można dosypać mąki lub dolać troszkę mleka
  • 2. Zaczyn - Drożdże z cukrem utrzeć w pojemniku,dolać mleko i łyżkę mąki wymieszać i zostawić do wyrośnięcia
  • 3. Wyrośnięty zaczyn połączyć z przygotowaną masą zostawić. Już nie mieszać.Na oleju smażyć placki podawać posypane cukrem pudrem

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy