Domowa chałwa

0 (0 ocen)

Może z wyglądu nie przypomina tej ze sklepu, ale w smaku nie czułam zbyt wielkiej różnicy. No, może brakowało mi tych nitek karmelu w oryginale.

Składniki:

  • Składniki:
    100 gram sezamu
    miód lub cukier puder
    4 łyżki masła kokosowego

Domowa chałwa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Sezam podrażam na suchej patelni, studzę i przekładam do blendera. Miksuję na płynną masę, dodaję masło kokosowe, miksuję. Dosładzam miodem, masę wykładam na papier do pieczenia, formuję wałek i wkładam na do lodówki, aż zastygnie. Wyjmuję, kroję na kawałki i gotowe :)

Porady

Przepis na masło kokosowe znajdziecie tu: http://www.przyslijprzepis.pl/przepis/maslo-kokosowe-3 lub na moim blogu : http://ciateczkowypotwor.blogspot.com/2014/02/maso-kokosowe.html

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy