Deser biszkoptowy

0 (0 ocen)

  • 15 min

Pychotka!

  • 15 min

Składniki:

  • 10 biszkoptów
    pół szklanki musli
    garść suszonej żurawiny
    mała śmietana kremówka
    łyżka cukru pudru
    galaretka pomarańczowa
    skórka pomarańczowa i kakao do dekoracji

Deser biszkoptowy - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Galaretkę rozpuszczamy w połowie wody podanej w przepisie.
    Biszkopty kruszymy. Połowę z nich zalewamy tężejącą galaretką.
    Gdy ta masa stężeje wsypujemy na nią pozostałe biszkopty.
    Kolejna warstwa to suszona żurawina i musli.
    Śmietanę ubijamy na sztywno z łyżką cukru pudru i wykładamy na deser.
    Dekorujemy skórką pomarańczową i kakao.

Porady

Zamiast gotowych biszkoptów często używam własnej roboty biszkopta, który przygotowuje do innego ciasta.

Komentarze

Podobne przepisy