MEKSYKAŃSKI PRZYSMAK

0 (0 ocen)

Przepis pochodzi z kuchni meksykańskiej.

Składniki:

  • 1 kg kiełbasy podwawelskiej
    1 puszka ananasa
    1 puszka fasolki czerwonej
    2 płaskie łyżki przecieru pomidorowego
    1 łyżka oleju
    2 saszetki ryżu

Meksykański przysmak - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kiełbasę kroimy w kostkę i podsmażamy na łyżce oleju, tak aby się zrumieniła. Ananasa również kroimy w kostkę. Podsmażoną kiełbasę przekładamy do garnka i wlewamy do niej wodę z ananasa. Gotujemy 2-3 minut. Następnie dodajemy czerwoną fasolę i pokrojonego ananasa. Całość gotujemy 2 minuty i na koniec dodajemy przecier pomidorowy. Podajemy z ryżem przyrządzonym według przepisu na opakowaniu.

Porady

Najlepszą do przygotowania tego dania jest kiełbasa podwawelska.

Komentarze

Podobne przepisy