Trójkąt meksykański

0 (0 ocen)

  • 1 min
  • Dla 4 osób
  • Średni

Bardzo smaczne mięso na obiad w aromatycznym sosie

  • 1 min
  • Dla 4 osób
  • Średni

Składniki:

  • Na 4 porcje
    2 razy po 250 g schabu
    2 duże plastry sera żółtego
    Przyprawa meksykańska
    Kawałek marchewki
    Kawałek papryki czerwonej
    Garść fasolki szparagowej żółtej
    opcjonalnie dwa plastry szynki wędzonej

    Na sos
    2 czubate łyżki keczupu
    Łyżka musztardy sarepskiej
    1/4puszki fasoli czerwonej
    Łyżka kukurydzy
    1/4 stronka papryki czerwonej
    Pół czerwonej cebuli
    Szczypta chilli
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Trójkąt meksykański - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Schab rozbić na duże kotlety oprószyć przyprawą meksykańską,
  • 2. na środek układamy ser żółty, marchewkę pokrojona w grubsze słupki, paprykę pokrojoną w paski oraz fasolkę szparagową,
  • 3. zwijamy boki do środka w kształcie kwadratu. na patelni rozgrzać łyżkę masła z odrobiną oleju układamy zwinięte kwadraty łączeniem do dołu
  • 4. przypiekamy pod przykryciem,następnie delikatnie podlać wodą, (lub bulionem )dusimy pod przykryciem do miękkości od czasu do czasu podlewając wodą.Gdy mięso będzie miękkie zdejmujemy z patelni .
  • 5. Na patelnię wkładamy pokrojoną w piórka cebulę, paprykę oraz fasolę i kukurydzę ,przesmażamy krótką chwilę i dodajemy keczup i musztardę,dolać ok 1/4szklanki wody przyprawìć chili i gotujemy krótką chwilę , Mięso przekroić po skosie i włożyć ponownie do sosu .
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Fasola czerwona Kukurydza Schab

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Impreza Smażenie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować