Chrupiąca pasta kanapkowa.

0 (0 ocen)

  • 15 min

Bardzo aromatyczna pasta na kanapki. Polecam :-)

  • 15 min

Składniki:

  • 2 kulki mozzarelli z bazylią
    2 parówki wieprzowe
    2 łyżki łuskanych pestek słonecznika
    1 kopiasta łyżeczka tartego chrzanu
    1 łyżeczka pieprzu ziołowego
    1 kosteczka przypraw - pietruszka
    Sól do smaku

Chrupiąca pasta kanapkowa. - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mozzarellę osączyć z wody i osuszyć ręcznikiem papierowym. Włożyć do miski. Zetrzeć na tarce o dużych oczkach, bądź rozgnieść widelcem.
  • 2. Parówki również zetrzeć na tarce o dużych oczkach, wymieszać z serem.
  • 3. Słonecznik posypać pieprzem ziołowym i uprażyć na suchej patelni. Chwilę odstawić do wystudzenia. Dodać do masy i wymieszać.
  • 4. Następnie dodać kopiastą łyżeczkę tartego chrzanu i znowu dobrze wymieszać. Pokruszyć przyprawową kostkę – pietruszkę do pasty. Na końcu posolić do smaku.

Komentarze

Podobne przepisy