Cappuccino z galaretką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.1.Masa cappuccino:
Mleko gotujemy rozpuszczamy w nim cappuccino. Gdy ostygnie wstawiamy do lodówki aby je dobrze schłodzić, wsypujemy 2 śnieżki i miksujemy do uzyskania konsystencji bitej śmietany. Następnie dodajemy tężejącą galaretkęi miksujemywszystko razem.
2.Masa budyniowa:
Z mleka, budyniu i cukru gotujemy budyń. Po wystudzeniu dodajemy Kasię i ucieramy na puszystą masę.
3.Biszkopt:
Białka ubijamy na sztywną pianę dodajemy stopniowo cukier następnie żółtka-ciągle ubijając. Na konieć dodajemy mąke, proszek do pieczenia i kakao. Wszystkie składniki starannie i delikatnie mieszamy. Pieczemy na złoty kolor.
4.Przełożenie; biszkopt-masa budyniowa-biszkopt-masa cappuccino-starta czekolada (najlepiej gorzka) SMACZNEGO !!!! ;0)
Komentarze