CAPPUCCINO Z GALARETKĄ

0 (0 ocen)

To ciasteczko nawet mikołaje kochają ;)

Składniki:

  • Masa cappuccino:
    2 1/2 dużej łyżki cappuccino śmietankowego
    2 śnieżki na mleko
    1 galaretka cytrynowa - rozpuszczamy w 3/4 szkl. wody
    400 ml. mleka

    Masa budyniowa:
    2 budynie śmietankowe
    2 szkl. mleka
    6-7 łyżek cukru
    1 margaryna najlepiej Kasia

    Biszkopt:
    5 jajek
    3/4 szkl. cukru
    1 szkl. mąki
    1 łyżka kakao
    1 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia

Cappuccino z galaretką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. 1.Masa cappuccino:
    Mleko gotujemy rozpuszczamy w nim cappuccino. Gdy ostygnie wstawiamy do lodówki aby je dobrze schłodzić, wsypujemy 2 śnieżki i miksujemy do uzyskania konsystencji bitej śmietany. Następnie dodajemy tężejącą galaretkęi miksujemywszystko razem.
    2.Masa budyniowa:
    Z mleka, budyniu i cukru gotujemy budyń. Po wystudzeniu dodajemy Kasię i ucieramy na puszystą masę.
    3.Biszkopt:
    Białka ubijamy na sztywną pianę dodajemy stopniowo cukier następnie żółtka-ciągle ubijając. Na konieć dodajemy mąke, proszek do pieczenia i kakao. Wszystkie składniki starannie i delikatnie mieszamy. Pieczemy na złoty kolor.
    4.Przełożenie; biszkopt-masa budyniowa-biszkopt-masa cappuccino-starta czekolada (najlepiej gorzka) SMACZNEGO !!!! ;0)

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy