Kostka cappuccino - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Biszkopt: białka oddzielić od żółtek, białka ubić na sztywno ze szczyptą soli. Mąkę przesiać razem z proszkiem i kakao. Żółtka rozmieszac z octem, na przemian dodawać z mąka do.ciasta delikatnie mieszając łyżką. Na końcu dodać olej, wymieszać. Ciasto wyłożyć do formy wyłożonej papierem i posmarowane tłuszczem. Pieczenie: 30- 35 minut w piekarniku nagrzanym.do 170 stopni.Mozna napaczowac kawa z alkoholem.
2.Pianka cappuccino: śmietankę ubić z cukrem, dodawac powoli serek i delikatnie mieszac. Dodać kawę oraz żelatynę rozmieszac z.woda, wymieszać i wyłożyć na biszkopt.
3.Biszkopty namoczyć w Jawień i poukładać na piance z cappuccino.
4.Pianka śmietankowa: śmietankę ubić z cukrem. Żelatynę rozmieszac w przegotowanej wodzie, dodać do śmietanki i delikatnie wymieszać. Wyłożyć na biszkopty. Na wierzch zetrzeć czekoladę. Całość schłodzić.
Komentarze