Cappuccino

0 (0 ocen)

  • 50 min

Piekę ten placek na każdą uroczystość rodzinną, ponieważ wszystkim bardzo smakuje.

  • 50 min

Składniki:

  • Biszkopt:
    6 jaj
    1,5 szklanki mąki
    6 łyżek oleju
    2 łyżeczki proszku do pieczenia
    2 łyżki kakao
    1 łyżeczka kawy rozpuszczalnej
    Masa:
    600g śmietany kremówki
    5 łyżek cukru pudru
    5 łyżek śmietankowego cappuccino
    5 łyżek żelatyny
    125ml mleka

Cappuccino - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Biszkopt::
    Białka ubić z cukrem dodać żółtko, mąkę przesianą z proszkiem do pieczenia, kakao oraz kawę.
  • 2. Na koniec delikatnie dodawać olej.
  • 3. Biszkopt piec 30 min w tem. 150°C.
  • 4. Po upieczeniu biszkopt przekroić na pół.
  • 5. Masa:
    Ubić śmietanę z cukrem i kawą
  • 6. Następnie powoli wlewać żelatynę rozpuszczoną w 125 ml gorącego mleka
  • 7. Biszkopt przełożyć masą. Wierzch polać polewą

Porady

Żelatynę wlewać,powoli, tak aby masa się nie zważyła.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy