Boczek z pieczarkami

0 (0 ocen)

  • 30 min

Pyszne i chrupiące zawijasy

  • 30 min

Składniki:

  • pieczarki duże 8 sztuk
    boczek 6 długich plastrów
    cebula 1 sztuka
    sól do smaku
    pieprz do smaku
    tarta bułka do panierowania
    jajka do panierowania
    olej do smażenia
    masło 1 łyżka
    papryka 1/2 strąka
    siekana natka pietruszki 1 łyżka

Boczek z pieczarkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Pieczarki umyć i pokroić w kostkę. Odparować na patelni i podsmażyć na maśle. Zostawić do ostygnięcia. Skroić drobno cebulę i dodać do pieczarek z 2 łyżkami tartej bułki, natką pietruszki i pokrojoną w drobną kostkę paprykę. Doprawić solą i pieprzem. Dodać jajko (do tej porcji 1 jajko jest za dużo, więc wzięłam trochę jajka od panierki). Wszystko razem wymieszać. Przygotowaną masę nakładamy na plasterki boczku i zwijamy. Można spiąć wykałaczką, ale gdy boczek jest długi nie ma takiej potrzeby. Roladki panierujemy w jajku i bułce i smażymy na złoty kolor na małym ogniu.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy