Bigos jarzynowy z cukinii

0 (0 ocen)

  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Polecam potrawę, gdyż jest łatwa w przygotowaniu, niedroga, smaczna i nadająca witamin i energii organizmowi.

  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • - cukinia duża lub 2 średnie (świeża i jędrna): 75 dekagramów
    - papryki czerwone lub pomarańczowe: 4 sztuki
    - duże cebule: 3 sztuki

    - Ząbki czosnku: 3 ząbki

    - pieczarki: 40 dekagramów
    - kiełbasy zwyczajne: 0.5 kilograma
    - przecier pomidorowy mały słoik: 1 sztuka
    - oliwa: 4 łyżki
    - ziemniaki duże: 2 sztuki

Bigos jarzynowy z cukinii - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • bigos z cukinii wykonanie 1. cukinię wywnątrzyć ze środka z pestek, pokroić w kostkę, papryki pokroić w dużą kostkę, cebulę i czosnek poszatkować drobno i na oleju podsmażyć na złoty kolor, kiełbasę, ziemniaki i pieczarki pokroić w kostkę dodać i smażyć razem z cebulą i czosnkiem około 6 minut, dodać następnie paprykę, i jeszcze smażyć z 10 minut, na końcu dodać cukinię( inaczej jak dasz za wczesnie zrobi się z niej papka), doprawić przyprawami, dodać przecier pomidorowy,wymieszać. Najlepiej smakuje na drugi dzień lub za kilka godzin- jak sie przegryzie.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy