Bełtaniec - keks

0 (0 ocen)

Przepis mojej mamy. W oka mgnieniu ginie z półmiska :)

Składniki:

  • 1 szklanka mleka
    kostka margaryny
    2 szklanki cukru
    4 jajka
    5 szklanek mąki
    2 łyżeczki proszku do pieczenia
    bakalie, wskazana skórka pomarańczowa

Bełtaniec - keks - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Zagotować mleko i przelać do większego naczynia, dodać margarynę i cukier, wszystko mieszać łyżką.
  • 2. Dodać jajka nie przerywając mieszania. Dodać mąkę, zapach, proszek do pieczenia, zamieszać.
  • 3. Na koniec wsypać różne bakalie, po zamieszaniu łyżką wlać do dwóch blach keksówek (wysmarowanych masłem i posypanych bułką tartą). Piec 45 min w temperaturze 180 stopni.

Komentarze

Podobne przepisy