3 bit

0 (0 ocen)

Przepis znany wszędzie, ja mam jeden od babci drugi od koleżanki. Dwa się trochę różniły, ja je zmodyfikowałam, połączyłam i wyszedł taki jaki bardzo lubię :)

Składniki:

  • 80-90 szt. herbatników maślanych
    1 opakowanie kremu "karpatka w 5 minut"
    400-460 g masy krówkowej
    400ml śmietany kremówki
    400ml mleka
    polewa czekoladowa
    wiórki kokosowe

3 bit - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Blachę wyłożyłam folią aluminiową, na to położyłam herbatniki.
  • 2. Krem karpatka ubiłam z mlekiem.
  • 3. Wyłożyłam krem na herbatniki i równo rozsmarowałam. Przy brzegu zostało mi troszkę miejsca, więc wyłożyłam po jednym z boków herbatnikami w pionie.
  • 4. Krem karpatkowy przykryłam herbatnikami. Na to wyłożyłam masę krówkową i równo rozsmarowałam. Przykryłam kolejną warstwą herbatników.
  • 5. Śmietany (2 kubeczki po 200 ml) ubiłam na sztywno i wysmarowałam nimi herbatniki.
  • 3 bit 6. Wyłożyłam ostatnią warstwę herbatników, polałam polewą czekoladową i posypałam wiórkami kokosowymi.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy