Żurawinowe cannelloni

0 (0 ocen)

Cannelloni z mięsem i owocową nutą

Składniki:

  • składniki podstawowe z zestawu A:
    ok. 30-40 dkg fileta z kurczaka
    8-10 rurek cannelloni
    3-4 łyżki konfitury żurawinowej
    składnik podstawowy dodatkowy:
    20 dkg sera żółtego
    składniki robocze:
    sól, pieprz
    słodka papryka
    zioła prowansalskie

Żurawinowe cannelloni - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Makaron wrzucić na kilka minut do osolonego wrzątku, aż lekko zmięknie. Fileta pokroić w drobną kostkę. Ser zetrzeć na tarce, połowę wymieszać z mięsem i 2 łyżkami żurawiny. Doprawić do smaku. Makaronowe rurki nadziać mięsem i układać w natłuszczanym naczyniu do zapiekania. Posypać resztą startego sera i przyprawami. Zapiekać 30 minut, pod przykryciem, w piekarniku rozgrzanym do 170 stopni (termoobieg). Przed podaniem udekorować resztą żurawiny i listkami oregano. Smacznego :)

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy