Zupa z szuszonymi grzybami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Udko umyć i zalać wodą, dodać przyprawy (oprócz soli i pieprzu)gotować przez 15 min. Grzyby odgotować- przepłukać pokroić w cienkie słupki. Ziemniaki umyć i pokroić w kostkę, zaś marchewkę w cienkie talarki, pietruszkę podzielić na 4 części. Dodać do Wywaru ziemniaki, marchewkę, pietruszkę, kaszę i grzyby. Gotować na małym ogniu 15 min. W szklance rozrobić mąkę ze śmietaną i szczyptą soli. Aby nie powstały grudki przy dolewaniu śmietany do zupy należy do szklanki dodać gorącej zupy i dokładnie wymieszać. Dolać do zupy i doprawić do smaku solą i pieprzem wg własnego uznania.
Porady
Aby zupa była bardziej aromatyczna można dodać serek topiony o smaku grzybowym
Komentarze