Zupa rybna z grzybami

0 (0 ocen)

  • 1 min
  • Łatwy

Zupa rybna to danie dla osób lubiących niepowtarzalne smaki. Tym razem z nieco odmienionej formie. Zupa pożywna i smaczna. Idealna na piątkowy obiad.

  • 1 min
  • Łatwy

Składniki:

  • 20dag grzybów leśnych (ewentualnie pieczarek)
    60dag filetów z białych ryb
    1 pietruszka
    1 marchewka
    1 cebula
    2 ziemniaki
    0,5 selera
    1 łyżka śmietany
    Cytryna
    Koperek
    1 liść laurowy
    2 ziela angielskie
    Sól, pieprz
    Imbir, papryka słodka, majeranek
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Zupy Zupa rybna Ryba

Zupa rybna z grzybami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Rozmrożone filety rybne pokroić w grube paski, a następnie skropić sokiem z cytryny.
    Pietruszkę, marchewkę, selera, ziemniaki, cebulę i grzyby obrać lub oczyścić i pokroić w drobną kostkę.
    Rybę i warzywa zalać wodą tak, aby było jej 2-3 cm ponad składniki zupy. Dodać przyprawy, całość gotować do miękkości.
    Na koniec dodać zahartowaną śmietanę i posiekany koperek, w razie potrzeby doprawić do smaku.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Grzyby Koper Ryby Warzywa

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować